Stop sloop volkstuinvereniging Streven naar Verbetering!

05-01-2021

Tuinders van volkstuinvereniging SNV zijn geschokt door plannen van het gemeentebestuur om een groot deel van het complex te slopen. Een derde van het tuinenterrein zou moeten worden opgeofferd om plaats te maken voor een kunstgras voetbalveld. 

Meerdere volkstuinverengingen worden door woningbouwplannen van de gemeente bedreigd in hun bestaan. Dat is onder meer het geval voor de verenigingen Kweeklust (De Esch), De Venhoeve (Kralingen) en Tot Nut en Genoegen (Blijdorp).

Ook voor onze vereniging is dit geen onbekend fenomeen. Zo heeft onze verenging een derde van het complex ingeleverd voor de reconstructie van het Zuiderpark en de aanleg van de waterpartij. Toen Hamit Karakus wethouder was, heeft hij ons beloofd dat ons complex voor ten minste 10 jaar gevrijwaard zou blijven van verdere plannenmakerij, maar zo een periode is snelle voorbij dan je denkt.

Volkstuinen worden door plannenmakers vaak gezien als geprivatiseerde openbare ruimte. Andere belangen zoals volkshuisvesting of uitplaatsing van voetbalverengingen krijgen dan voorrang op onze belangen als tuinders. Dat is precies wat er aan de hand is bij SNV.

Help onze collega tuinders door hun petitie te ondertekenen voor het behoud van hun unieke groene plekje in Rotterdam Blijdorp!