VOORZIENINGEN OP ONS COMPLEX

Het complex V.t.V de Zandweg is een semi openbaar wandelgebied tijdens het tuinseizoen van 1 april t/m 1 oktober zijn de poorten van zonsopgang tot zonsondergang geopend Tijdens het winterseizoen zijn de poorten meestal gesloten dit om diefstal en vandalisme zo veel als mogelijk tegen te gaan, dit omdat er tijdens de winterperiode niet heel veel tuinders aanwezig zijn 

Ons complex is voorzien van een prachtig Vereniging gebouw.Binnen is onze kantine die elke zaterdag tussen 11:00 en 14:00 uur geopend is Wij serveren heerlijk koffie,thee, frisdranken en enige snacks. Het bestuur houdt hier in het tuinseizoen van 1 april t/m 1 oktober elke zaterdag van 09:30 t/m 12:00 uur inloop spreekuur voor al uw vragen

Kom eens gezellig langs voor een bakkie of een praatje

Voor meer informatie kunt u ons contact formulier invullen 

Speeltuin

Naast ons vereniging gebouw is er een kleine ,maar leuke , speeltuin met schommels ,wip wap en een klim/glij toestel voor de kleintjes.

als papa,mama opa of oma genieten van een bakkie koffie kunnen de kleintjes veilig ravotten

Ons Winkeltje staat op de Zwaluw hof ook bevind zich hier de groen container

Klik op de foto en bekijk ons aanbod en prijzen

Op de Zwaluwhof is ons winkeltje gelegen hier kunnen tuinders terecht voor het kopen van tuinaarde ,potgrond ,volle gasflessen ,tonkinstokken , zaden ,mest en voor het huren van verschillende apparaten.

Het winkeltje is elke zaterdag in het seizoen open van 11:00 t/m 14:00 uur Loop eens langs bij onze winkeliers voor een praatje of neem plaats in de gezellige koffie hoek en bestel een overheerlijk bakkie koffie of een glas thee


Naast de winkel staat een container opgesteld waar het niet composteerbare of bruikbaar groenafval in verzameld wordt

Op de parkeerplaats staan onze vuilcontainers waarin het klein huishoudelijk afval, elke zaterdag ochtend van 10:00 t/m 12:00 , kan worden weggegooid.

compostwerf

Kom 15 maart naar onze gratis lezing Composteren van 19:30 tot 21:00 uur 

Onze Vereniging is druk bezig met het opzetten van een compostwerf en een compost ploeg.Het streven is dat de compostwerf op 31 maart in bedrijf gaat , dit doen we samen met compost meester Caroline de Vlaam en wordt mede mogelijk gemaakt door Subsidie van Gemeente Rotterdam en inzet van Vrijwilligers, die het verplicht algemeen werk inruilen voor een verbintenis van dit seizoen aan de werf.

De bedoeling is dat wij als vtv-de Zandweg onze groene afval stroom gaan verminderen ,milieu vriendelijker worden ,geld gaan besparen , door zelf compost te gaan maken ,wat dan later weer terug op de tuinen komt. 

Gratis houtsnippers 

Samen werken aan het verlagen van de kosten

en aan een beter milieu door het hergebruiken van ons groenafval

In de zogenaamde bunker ,gelegen naast ons winkeltje, kunnen tuinders gratis houtsnippers komen weghalen.

Van de door tuinders verzamelde takken , van een maximale doorsnede van 5cm , worden door de werkploeg met een hakselaar, houtsnippers gemaakt en verzameld in de bunker, tuinders kunnen dit gratis komen ophalen en gebruiken voor diverse doeleinden op of in hun tuin.

Wij proberen zo te besparen op de kosten van ons afval en het waardevolle groenafval te hergebruiken.Deze houtsnippers zijn ideaal om te composteren en later weer te gebruiken als grond verbeteraar