IMKER OP V.T.V-DE ZANDWEG

Sinds 28-08-2018 heeft V.t.V-de Zandweg een klein stukje grond beschikbaar gesteld aan een imker voor het uitvoeren van zijn hobby, en wat past in het vergroenen en verduurzamen van onze vereniging ,en tevens als ondersteuning van het alsmaar slinkende aantal bijen in Nederland

Hieronder stellen de imkers zich voor:

Klik op de link voor update's en de vorderingen van onze Imker ,klik hier.

Beste bezoeker,
Mijn naam is Jounes Hannati. Mijn vader imkerde in zijn tienerjaren waarna hij emigreerde naar Nederland om te werken. Hij heeft circa 40 jaar lang in de Rotterdamse haven gewerkt om zowel zijn gezien als familie in thuisland te kunnen onderhouden. Hij heeft zijn hele leven opgegeven om te kunnen zorgen voor zijn dierbaren. In 2014 besloten wij hem te verassen en hebben wij vader meegenomen op een bijensafari bij een imker. Dit wakkerde de liefde voor de bijen bij mijn vader weer aan. Daarnaast heeft het ook liefde voor de bijen bij mij aangewakkerd. Hierop besloten wij als vader en zoon samen dezelfde hobby uit te oefenen. Wij hebben een imkercursus gevolgd en hebben sinds 2014 bijenkasten op twee verschillende locaties staan en beoefenen wij de hobby met passie en plezier. Daarnaast gaat het de afgelopen jaren slechter met de bijen en trachten wij hiermee een bijdrage te leveren in het tegen gaan van de bijensterfte. Hiermee gepaard gaand trachten wij ook een bijdrage te leveren aan het behoud en ontwikkeling van het prachtige groen om ons heen. 
Wij imkeren met zachtaardige buckfastbijen. Tot op heden hebben wij op geen van onze huidige locaties klachten gekregen over de bijenkasten die wij op de locaties hebben staan. 
Wat begon als verassing voor mijn vader is nu een passionele hobby geworden voor mijn vader en ik. Wij zullen, uiteraard met dezelfde passie en plezier, aankomend jaar ook imkeren op de Volkstuinvereniging de Zandweg.
Met vriendelijke groet,Jounes Hannati & Mohammed Hannati